Je namenjena posameznikom, ki se znajdejo v težkem položaju ali že dlje časa zaradi lastnih težav trpijo. 


Tako se na terapijah soočamo s težkimi občutki krivde, strahovi vseh vrst: pred nadrejenimi v službi, pred očetom, pred neslišanostjo, pred prihodnostjo, strah, da bom v celoti propadel, strah oditi iz odnosa, strah pred starši, strah pred reči ne, strah pred osamljenostjo…

 

 Včasih se starši odraslih otrok zavedajo, da skrb za tridesetletnika ni več koristna in smiselna niti odraslemu otroku niti njim…, raziskujemo situacije, vzorce in predvsem vzdušja v katerih se znajdejo. Poskušamo ugotoviti, kaj človek nosi v sebi, da tako čudno trpi že leta in leta. Iščemo stik človeka s samim seboj, kjer lahko odkrije moč za spremembe.


Cilj individualne terapije je, da se posameznik bolj zave zakaj se znajde v določenih situacijah, da se zave svojih reakcij, svojih misli in čutenj ter da se bo ravno zaradi tega lažje odločal. Da bo lažje dobil prostor zase in da bo lahko ubesedil doživljanja sebe in drugih.


Ciklus terapij traja 12 srečanj po 50-55 min. Srečanja potekajo enkrat tedensko. Zelo je priporočljivo isti dan v tednu in ista ura. Po dvanajstih srečanjih sledi premor in po potrebi ciklus ponovimo. V posebnih situacijah in ob pisni privolitvi klienta, lahko navežemo stik z osebnim zdravnikom ali drugim specialistom.


Cena posamezne ure terapije je 80 EUR.


Za več informacij pišite na External link opens in new tab or windowjanez.logar@toplina.net ali pokličite na  040 239 342IZJAVA UDELEŽENCEV


Moški,48, ločen:


v najhujšem življenjskem obdobju sem iskal terapevtsko pomoč. Terapevt me je ob vseh grozah, ki so se mi dogajale, sočutno poslušal in me predvsem začutil v mojem trpljenju. Ob mojih spodrsljajih me nikoli ni obsojal, ni mi dajal nasvetov, le želel je, da sam pridem do odgovorov. Ob največjih stikih samega s seboj na terapijah sem se spraševal, če mi res pripadajo tako lepi trenutki. Pravzaprav sem se spraševal, če sem sploh primeren za tako lepoto. Na terapijah sem spoznal, da je ranljivost pot do dobrega odnosa. Do konca svojega življenja sem in bom hvaležen terapevtu, da sem ob njem rešil moje glavobole. Žal mi je le, da se nisem prej odločil za terapijo.

 

Ženska, 41, poročena:


Na terapijah odkrivam sebe, dele sebe, ki so tam že od nekdaj, pa tega nisem vedela in poznala, so pa pomembno vplivali na moje odločitve, moje reakcije in moje življenje. Želim si, da bi stvari, ki sem jih odkrila skozi terapije vedela že veliko prej. Življenje bi bilo lažje. Z odkrivanjem vzrokov zakaj reagiram in funkcioniram v svojih odnosih tako kot reagiram, mi pomaga dejanja ozavestiti in jih imeti pod kontrolo. Večkrat se odločim drugače, bolje, kot bi se sicer, če stvari ne bi ozavestila. Prispodoba: Ležiš v strelskem jarku in nadrejeni kriči nate:«Pojdi, pojdi!«; in jaz mu odgovarjam:« Ne grem, če bi šel, bom umrl«; in on odgovori:« Tu v tem jarku si že mrtev, pojdi!«..In greš… in preživiš..Terapije pa so tiste, ki ti na minskem polju pomagajo preživeti.


Ženska, 43:


Kako sem se počutila na terapijah? 

Vedno sem komaj čakala, da pride tisti dan, ko sem imela terapijo. Kar letela sem tja in bila polna energije. Dan terapije je bil zame najlepši dan v tednu. Res sem se nadvse veselila dela s svojo notranjostjo. Zelo sem bila radovedna, kaj vse se skriva v njej. Ni bilo vedno najlažje in sploh ne zabavno priti v stik s svojimi občutki, sploh ne, če so bili posebno težki. A ravno to je bilo tisto najbolj dragoceno na terapiji. Tekom procesa terapije sem iz podzavesti potegnila kakšne spomine, ki so me priklepali na preteklost in mi niso pustili stopati po poti v nov dan. Svoboden, brez zavor, strahov, slabih občutkov.


Kako so mi terapije pomagale?

Na terapijah sem dobila vedenje, da se da ne glede na slabe izkušnje v življenju marsikaj spremeniti, izboljšati in izbrati drugačno pot. Da ni treba zaradi nekih zaznamovanosti v življenju obstati na mestu in se prepustiti trpljenju do konca svojih dni. Prijeten je bil tudi občutek, da moška figura ni nujno samo bolj ali manj negativna. Po vsem doživetem na terapijah, lahko dobiš drugačne izkušnje, bolj pozitivne in potem avtomatično s svojo novo naravnanostjo v svoje življenje pritegneš lepše dogodke in ljudi. 


Kako je, ko te terapevt posluša in poskuša z vprašanji pripeljati do sebe, lastnih čutenj, telesa in lastnih odločitev?

Občutki so veličastni, pa tako preprosto je v bistvu to. Že samo predano poslušanje pripravi človeku neko blazino, na katero se lahko uležeš in sprostiš, kar povzroči, da lažje, hitreje in z manj napora vstopiš vase. In ko si enkrat tam in ko terapevt posveti v temo z lučjo, da človek najde, kar je že dolgo iskal in potreboval pri nadaljevanju svoje poti, je to odrešujoče. Največ je vredno to, da terapevt nič ne naredi namesto nas, ampak nas predvsem spomni, da je moč v nas samih, v naših srcih, v katerih so skriti vsi odgovori na pomembna vprašanja. Terapije pomagajo, da se možgani zmanjšajo in se srce poveča in odpre.