V družinski terapiji najprej zagotovimo, da vsak član družine dobi svoje varno mesto, da upajo spregovoriti o svojem počutju v družini in da se vsi medsebojno slišijo.


Starši pridejo po pomoč zaradi vzgojnih težav ali zaradi učnih težav, problematičnega vedenja njihovega najstnika, zaradi samopoškodovanja, alkohola, drog in zaradi čudne družbe v katero je padel njihov otrok, ker je precej preveč pred računalnikom in ker se tako zelo zapira vase.

 

Starši trpijo, ker se je odrasli otrok popolnoma odmaknil iz družine in ne želi več stika s starši, pogosto pa se starši ustrašijo jeze, ki jo bruha njihov najstnik ali že odrasli otrok.

V primeru potrebe in ob pismenem soglasju klienta navežemo stik s šolsko svetovalno službo ali osebnim zdravnikom.


Ciklus terapij traja 12 srečanj po 50-55 min. Srečanja potekajo enkrat tedensko. Zelo je priporočljivo isti dan v tednu in ista ura. Po dvanajstih srečanjih sledi premor in po potrebi ponovimo ciklus. Cilj je pokazati možnost graditve prijetnega vzdušja v družini, kjer bosta oče in mama odločno prevzela vlogo krmarjev in režiserjev družine.


Cena posamezne ure terapije je 90 EUR.

 

Za več informacij pišite na External link opens in new tab or windowjanez.logar@toplina.net  ali pokličite na 040 239 342.